Theorie examentraining

Goed voorbereid aan je theorie examen beginnen is heel belangrijk. Wij hebben natuurlijk het theorieweekend, maar alleen het theorieweekend is niet altijd voldoende. Het is ook belangrijk om examens te oefenen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor:

Via een boek met theorie examens: Er zijn boeken met daarin theorie examens, waarbij de antwoorden achterin het boek staan. Het nadeel van deze boeken is echter dat ze snel verouderen. Een boek van één jaar oud is al niet meer up-to-date.

Via CD-ROM of DVD: Een prima medium om theorie examens te oefenen. Je krijgt een goed voorbeeld van een CBR theorie examen qua tijdsindeling en vraagstelling. Echter ook hier geldt niet ouder dan één jaar.

Via het internet: Persoonlijk vind ik dit de beste optie. De examens zijn altijd up-to-date en ook hier krijgt je een goed voorbeeld van een CBR theorie examen. Het nadeel is echter dat er ook een aantal “twijfelachtige”site zijn. Na het maken van een “gratis”examen vragen ze de hoofdprijs voor de antwoorden of ze gebruiken verouderde vragen.
Er zijn natuurlijk ook goede sites. Theorie-leren.nl is een goede site voor het oefenen van theorie examens. Wanneer je een examen of examens gekocht hebt kun je hier inloggen.